Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

PHP 5.4 bij SoHosted Webhosting

, door in

PHP hosting bij SoHosted: PHP 5.4 is beschikbaar! PHP 5.4 bij SoHosted

Naast dat je via je beheerpaneel al gebruik kon maken van PHP4, PHP5.2 en PHP5.3 is het sinds enkele weken nu ook mogelijk om gebruik te maken van PHP5.4.

Wil je weten wat er nieuw is? Lees dan snel verder!

Wat is er nieuw?

PHP5.4 is niet alleen sneller op onze hosting ten opzichte van eerdere versies, maar biedt ook de mogelijkheid om een eigen php.ini te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld in tegenstelling tot onze standaardconfiguratie geen PHP-fouten op je website weergeven? Dan maak je een php.ini op je webruimte aan met daarin de regel ‘display_errors = Off’.

Op deze manier kun je veel instellingen van PHP zelf beheren. Een volledige lijst van ondersteunde php.ini commando’s vind je op de site van PHP.net. Ten opzichte van eerdere PHP-versies zijn er een aantal belangrijke wijzigingen, waaronder:

  • De mogelijkheid om gebruik te maken van een eigen php.ini;
  • Ondersteuning voor traits;
  • Register globals, magic quotes, safe mode en allow_call_time_pass_reference bestaan niet meer;
  • De break/continue $var syntax bestaat niet meer.

Een volledig overzicht van alle nieuwe mogelijkheden kun je vinden op de site van PHP. Ook een overzicht van wat veranderd is ten opzichte van oudere versies kunt u vinden op de site van PHP. Heb je nog vragen of opmerkingen over PHP Hosting? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

PHP en SoHosted

SoHosted Webhosting heeft een unieke samenwerking met PHP.net en Microsoft. Zo draait windows.php.net op onze servers en werken we continu aan een betere afstemming tussen PHP en Microsoft.

We zijn recentelijk door het hoofdkantoor van Microsoft geinterviewd over onze samenwerking. Bekijk hier het originele interview over PHP hosting: Evolution of PHP on Windows.

Een Nederlandse samenvatting over PHP Hosting is te vinden in een eerder nieuwsbericht die je hier kunt vinden: PHP Hosting op Windows: Blogpost door Microsoft over SoHosted