SoHosted lanceert VPS hosting met SSD opslag

, door in

SSD VPS bij SoHosted

Onze VPS specialisten hebben er maanden aan gewerkt, maar nu is het zover…VPS hosting met SSD opslag voor zeer hoge prestaties!

We zijn enorm trots op ons vernieuwde VPS (Virtual Private Server) aanbod en verwachten dat de vraag nog groter zal zijn dan met onze eerste VPS pakketten.

De volgende onderwerpen lichten we graag aan u toe:

 • Uitleg over VPS met SSD
 • Het verschil tussen SSD en SAS opslag
 • Een beschrijving van ons nieuwe VPS cluster
 • Nieuwe prijzen en pakketten
 • 30 dagen een VPS proberen
 • Contracten zijn nu maandelijks opzegbaar
 • De voordelen van een VPS

Een van de eerste VPS aanbieders met SSD

SoHosted biedt als een van de eerste aanbieders in Nederland VPS hosting met SSD aan. We hebben een compleet nieuw cluster gebouwd en geïnvesteerd in nieuwe high-end hardware. We boden al eerder VPS hosting aan, maar dan met traditionele opslag zoals 15.000 RPM mechanische harde schijven (SAS) zoals het gros van de VPS aanbieders dat doen.

We merken echter dat er steeds meer vraag is vanuit de markt naar nog snellere virtuele servers. Dit komt door steeds zwaardere applicaties en hogere eisen op het gebied van webdiensten. Dé bottleneck bij servers was altijd de harde schijf. Dat probleem is nu echter verholpen door gebruik te maken van SSD opslag.

Daarnaast hebben we zoveel nieuwe VPS klanten erbij gekregen waardoor we ook wel toe waren aan een uitbreiding van onze VPS clusters. Een gezonde groei die nog steeds doorzet!

Wat is het verschil tussen SSD en SAS opslag?

Veel VPS aanbieders maken nog gebruik van traditionele SAS/SATA opslag. Dit zijn mechanische harde schijven met bewegende onderdelen zoals ronddraaiende platters. Meestal werken ze met een snelheid van 7.200 toeren (RPM) en soms 15.000. Omdat er gebruik wordt gemaakt van bewegende onderdelen is het niet mogelijk om sneller te werken dan 15.000 toeren.

Het voordeel van SAS opslag is dat het relatief goedkoop is. SoHosted blijft ook SAS VPS pakketten aanbieden voor gebruikers die minder behoefte hebben aan zeer snelle prestaties, maar wel op zoek zijn naar een goedkope VPS.

SSD harde schijven werken op basis van flash geheugen. Hier komen geen mechanische, bewegende onderdelen bij van pas en zijn veel sneller dan SAS harde schijven.

De grootste voordelen van SSD t.o.v. SAS is de snelheid en het energieverbruik. Zo heeft een SSD een zeer snelle toegangstijd en een zeer hoge lees- en schrijfsnelheid.

De leessnelheid van een SAS harde schijf is ongeveer 200 MB/s, die van SSD 520 MB/s. De schrijfsnelheid van een SAS harde schijf is ongeveer 185 MB/s, die van een SSD 260 MB/s. De gemiddelde tijd die een 15.000 toeren SAS schijf nodig heeft om een opdracht te verwerken is 5 milliseconde. Een SSD schijf heeft per opdracht gemiddeld 0,02 milliseconde nodig. Niet alleen wordt jouw website dus véél sneller geladen, er is ook meer capaciteit beschikbaar om grotere websites of webshops (zoals Magento) razendsnel op het scherm te laten verschijnen.

Concreet houdt dit in dat je website veel sneller laadt en je applicaties sneller werken.

De nieuwste high-end hardware voor hoge prestaties

We hebben een compleet nieuw VPS cluster ontwikkeld en gebouwd en gekozen voor high-end hardware om zo voorloper te zijn in de markt, maar ook als bedrijf voorbereid te zijn op de toekomst. Ons VPS cluster bestaat o.a. uit:

 • Dual Hexacore processoren
 • High-end SSD opslag
 • 40 Gbps Infiniband netwerktechnologie
 • 1 Gbps internetuplink
 • VMware virtualisatie
 • High-Availability
 • DRS Load Balancing

Alle hardware is redundant uitgevoerd om downtime nog verder te minimaliseren. Kortom een erg sterke opstelling die zorgt voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Bekijk de vernieuwde VPS techniek pagina voor meer informatie.

Nieuwe VPS pakketten en prijzen:
een van de voordeligste VPS hosting aanbieders

We hebben niet alleen onze techniek uitgebreid, maar maken dit ook nog eens toegankelijk voor iedereen door zeer lage VPS prijzen span style=”line-height: 1.428571429;”> te hanteren. Zo is het nu mogelijk om bij ons een VPS te bestellen vanaf €9,95 p/m met 512 MB RAM.

De hoge prijs/kwaliteit verhouding van onze webhosting willen we ook bij onze VPS hosting blijven aanbieden. Onze klanten verwachten namelijk een hoge kwaliteit maar wel tegen een zeer scherpe prijs. Door slimme oplossingen te bedenken en slim in te kopen kunnen we een erg scherpe prijs bieden maar tegelijkertijd ook een hoge kwaliteit bieden. Dit laatste door onze nieuwe hardware, maar ook door de betrouwbaarheid en uitgebreide mogelijkheden van VMware. En niet te vergeten onze medewerkers die zorgen voor een hoog en persoonlijk serviceniveau.

Ben je al klant van SoHosted? Dan profiteer je ook van onze nieuwe VPS prijzen! Alle huidige klanten worden binnenkort automatisch omgezet. Hierdoor zul je minder gaan betalen of meer resources gaan krijgen voor hetzelfde bedrag. Je ontvangt binnenkort een e-mail van ons met meer informatie.

30 dagen een VPS proberen

Omdat we er van overtuigd zijn dat je 100% tevreden zult zijn, kun je nu bij ons 30 dagen een VPS proberen. Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn dan kun je dit simpelweg aan ons melden. Wij storten dan je betaling van de eerste 30 dagen terug. Probeer nu 1 maand gratis onze VPS hosting.

Nu per maand opzegbaar

Onze unmanaged VPS pakketten zijn vanaf vandaag allemaal per maand opzegbaar. Hierdoor zit je nooit vast aan langdurige contracten en ben je zo vrij als een vogel.

Speciale VPS pagina’s met veel informatie

We hebben onze VPS pagina’s geheel vernieuwd. Je vindt er uitgebreide informatie over:

 1. De voordelen van een Virtual Private Server (VPS)
 2. Voor wie VPS hosting geschikt is
 3. Welke features/mogelijkheden ons VPS product heeft
 4. Welke techniek we gebruiken
 5. Welke maatwerk oplossingen we bieden
 6. Een overzicht van veelgestelde vragen

We zijn erg enthousiast over onze nieuwe VPS hosting en denken dat je dat ook wordt zodra je een VPS van SoHosted heeft geprobeerd!

Wil je ook profiteren van één van de voordeligste en snelste VPS servers van Nederland? Bekijk dan onze VPS pagina’s.