Noodonderhoud 

Je bent verwezen naar deze pagina omdat er er noodonderhoud heeft plaatsgevonden op de server waar jouw website(s) op draaien. We leggen je op deze pagina uit wat de gevolgen zijn van het noodonderhoud en wat dit voor je betekent. 

Waarom was er noodonderhoud nodig op de server?

Soms kan het voorkomen dat een server last krijgt van technische storingen en daardoor instabiel wordt. Dit merk je bijvoorbeeld aan een trage website. Ook kan het zijn dat de veiligheid van de server niet langer gegarandeerd kan worden. Om dit op te lossen wordt er noodonderhoud uitgevoerd op de server. 

In jouw geval hebben we de oude server uitgezet en hebben we al je data (websites + e-mails + databases) verhuisd naar een nieuwe server.

naar welke server is mijn data verhuisd?

Je data is verhuisd naar ons allernieuwste webhostingplatform. Dit platform draait op Linux en heeft Plesk Onyx als control panel. Omdat het nieuwe platform een stuk sneller is, is de kans groot dat je website nu ook een stuk sneller naar voren komt.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe server?

  • Je website laadt sneller omdat de hardware van de nieuwe server sneller is.
  • Je nieuwe control panel biedt veel meer mogelijkheden dan het oude control panel. Dit bespaart je veel tijd en kosten.
  • Je hebt toegang tot de allernieuwste PHP versies, waaronder PHP 7.3.
  • Je maakt gratis gebruik van professionele spamfiltering van SpamExperts. Dat betekent dat je minder last krijgt van spam.
  • Je kunt gebruikmaken van de one-click-installer. Dit betekent dat je met slechts paar muisklikken applicaties zoals WordPress kunt installeren. Dit bespaart je veel tijd.
  • Je kunt gebruikmaken van onze gratis Website Builder (Lite pakket). Dit betekent dat je zelfstandig zonder technische kennis een website kunt maken.

Veelgestelde vragen over website en e-mail

Mijn website werkt niet, wat moet ik doen?

1. Controleer of je de juiste PHP-versie gebruikt

De meest voorkomende reden waarom een website niet meer werkt na een verhuizing naar een nieuwe server, is omdat deze te lang niet is geüpdatet. Door het niet updaten van je website, zorg je er voor dat je website gevoelig wordt voor hacks, maar ook dat je website niet goed werkt met nieuwe technieken die ondertussen de standaard zijn. Wij raden je aan om je website te updaten zodat deze werkt met PHP 7.3. We bieden tijdelijk de mogelijkheid aan om je website in te stellen op PHP 5.4 of hoger, maar niet lager. Dit doen we om de beveiliging van de server te garanderen. De maker van PHP geeft alleen nog maar ondersteuning voor PHP 7.1 en hoger, dus je moet er eigenlijk voor zorgen dat je zo snel mogelijk je website update zodat deze werkt met PHP 7.1 of hoger. Afhankelijk van je CMS of thema wat je gebruikt, kan het ook nodig zijn om je thema te updaten. Bekijk hiervoor de handleiding van het thema of informeer bij de maker van het thema.

Wil je weten hoe je de PHP-versie in je nieuwe Plesk control panel aanpast? Bekijk dan deze video of lees deze veelgestelde vraag over PHP instellen.

Kom je er niet uit of is dit te technisch voor je? Neem dan contact op met onze klantenservice of met je websitebouwer en vraag hem om de instructies op deze pagina op te volgen.

2. Vervang je iirf.ini of web.config  door een .htaccess bestand

Een andere mogelijkheid is dat je website gebruikmaakt van iirf.ini of web.config. Deze bestanden werken niet op ons nieuwe platform. Je zal een .htaccess bestand moeten aanmaken op je hostingpakket om je website weer correct te laten werken. Lees de veelgestelde vraag Hoe maak ik een .htaccess bestand aan? om zelf een .htaccess bestand aan te maken. Maak je gebruik van WordPress? Neem de voorbeeld .htaccess van WordPress over. Maak je gebruik van Joomla? Klik dan hier.

Voor elk CMS is een voorbeeld .htaccess bestand te vinden. Zoek op Google naar .htaccess en dan de naam van je CMS, voor een voorbeeld bestand voor jouw CMS.

Mijn website doet het niet meer en ik heb te weinig technische kennis om mijn website te updaten. Wat moet ik doen?

Neem dan contact op met degene die je website heeft gemaakt. Hij of zij kan je helpen om je website zo in te stellen dat deze het doet op de nieuwe server.

Is je websitebouwer niet beschikbaar? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen je adviseren wat je moet doen. Wanneer je websitebouwer niet beschikbaar is kun je wellicht een SoHosted Expert vragen om te kijken of hij je verder kan helpen.

Als je website heel erg verouderd is en nooit is geüpdatet, kan het zijn dat je je website moet vernieuwen omdat we zwaar verouderde technieken niet op ons nieuwe platform ondersteunen. Dat ondersteunen we niet omdat de server daardoor onveilig wordt. Dit is het geval bij elke webhostingprovider. We adviseren klanten altijd om websites up to date te houden en bij vragen helpen we je daar graag mee, maar je bent wel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van je website. Dit kun je zelf doen of uitbesteden aan je websitebouwer. 

Mijn e-mailprogramma werkt niet meer, wat moet ik doen?

Wanneer je geen nieuwe e-mail meer binnen krijgt of je een melding krijgt van je e-mailprogramma, dan moet je een simpele wijziging doorvoeren. Dit betekent dat je het adres van de mailserver moet aanpassen. De juiste instellingen kun je vinden door gebruik te maken van onze e-mail instellen tool. Het enige wat je daar hoeft te doen is je e-mailadres in te voeren en vervolgens krijg je de juiste instellingen te zien. Neem deze instellingen over in je e-mailprogramma en je zult zien dat je e-mailprogramma weer goed werkt. 

WElke technieken werken  niet op het nieuwe platform?

Onderstaande technieken werken helaas niet op ons nieuwe platform. Maak je gebruik van één van deze technieken, neem dan contact op met onze klantenservice dan helpen we je met een oplossing.

  • Perl
  • Smarthost
  • ASP en ASP.NET: Maakt je website gebruik van ASP en ASP.net? Neem dan contact op met onze klantenservice, we zetten je website dan over naar ons nieuwe Windows platform zodat je gebruik kunt blijven maken van ASP en ASP.NET.

 Hoe kan ik zien op welke server mijn website staat?

Om snel te zien op welke server jouw website draait kun je het beste je e-mailadres invullen in onze e-mail instellen tool. Vervolgens krijg je het serveradres te zien, dit is het servernummer waar jouw website op draait. Bijvoorbeeld: mail69.sohosted.com betekent dat je website op server 69 draait. 

Mijn e-mail inbox is leeg, wat moet ik doen?  

We verwachten dat het overzetten van je e-mail van het oude naar het nieuwe platform is afgerond op 15-03-2019 rond 20.00. Heb je na die tijd nog geen e-mail in je mailbox? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Inloggen op FTP werkt niet, wat moet ik doen?

Door de migratie naar de nieuwe server werken je oude FTP inloggegevens niet meer. Klik hier om eenvoudig een nieuwe FTP-account aan te maken.

Ik heb nog een vraag, hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Je kunt contact met ons opnemen door te chatten, mailen of bellen. Onze contactgegevens vind je op de klantenservicepagina. Geef bij het begin van het gesprek aan dat er noodonderhoud aan je server is uitgevoerd en dat je een vraag hebt. Hierdoor kunnen wij je meteen goed helpen.