Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

Communicatie, media & marketing stage

Stage communicatie, media, marketing Friesland
 • Functie: Stagiair(e) communicatie, media & marketing
 • Werk- en denkniveau: HBO
 • Dienstverband: 40 uur per week
 • Ruime stagevergoeding
 • Locatie: Drachten (Friesland)

Deze vacature is voor 2019 reeds vervuld, solliciteren is niet meer mogelijk.

Ontwikkel jezelf tot professional

Word jij enthousiast van communicatie, media en marketing en wil je hier nog heel veel meer over leren? Kom dan stage lopen bij de leukste webhoster van Nederland!

SoHosted bestaat momenteel uit 20 medewerkers. Een relatief klein team dus zodat jij ook als stagiair(e) het verschil kan maken. Tijdens je stage ga je veel samenwerken met collega’s van de afdeling klantenservice en de afdeling marketing. Kom jij ons team versterken met je communicatieve vaardigheden?

Wat we doen bij SoHosted?

Wij zijn niet zomaar een hostingbedrijf! We willen het leukste en beste hostingbedrijf van Nederland zijn. Klanten blij maken met goede webhosting is waar wij zelf ook blij van worden. Ons kantoor is gevestigd in Drachten (Friesland), direct aan de A7, een mooie centrale plek die ook goed bereikbaar is met het OV. We hebben dan ook medewerkers uit Groningen, Friesland en Drenthe.

We bieden verschillende webhostingdiensten aan waarvan shared webhosting, domeinnamen en VPS momenteel de drie belangrijkste zijn. We werken met veel enthousiasme samen met Microsoft en PHP en durven ons daarom de beste Windows hoster van Nederland te noemen. Onlangs hebben we onze 35.000e klant mogen verwelkomen, een mooie mijlpaal waar we trots op zijn! Dat 85% van onze klanten van het eerste uur nog steeds gebruik maken van onze diensten is voor ons het bewijs dat klantgerichtheid echt werkt.

We bestaan inmiddels al ruim 15 jaar en groeien nog steeds gigantisch. Als stagiair(e) kun jij je steentje bijdragen aan onze verdere groei, super tof dus! En misschien houd je er wel een leuke (bij)baan aan over.

SoHosted kantoor

Wat ga je bij ons doen?

Als communicatie & media stagiair(e) krijg je zowel te maken met ons marketing team als met onze klantenservice. We hebben super veel leuke ideeën die jij als communicatie & media professional in samenwerking met deze afdelingen mag gaan uitvoeren. Omdat webhosting een technisch product is krijgen we veel vragen over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Met jouw communicatie skills ga je ons helpen de informatievoorziening naar klanten nog verder te professionaliseren.

Afhankelijk van je ervaring en ambities kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Schrijven van blogberichten: Onze klanten hebben als doel om een succesvolle website te realiseren. Met jouw communicatieve vaardigheden ga je blogs schrijven die onze klanten daarbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een blog over WordPress plugins, of een stappenplan voor het schrijven van goede content.
 • Video tutorials maken: Met jouw multimedia skills ga je video’s maken die onze klanten helpen bij technische vraagstukken.
 • Schrijven van veelgestelde vragen: Veelgestelde vragen zijn voor een technisch product als webhosting onmisbaar. Je gaat een heldere uitleg schrijven over hoe je bijvoorbeeld WordPress kunt installeren.
 • Desk research: Je gaat zelf onderzoek doen naar een bepaald onderwerp zodat je hier een blog of veelgestelde vraag over kunt schrijven.
 • Opstellen van de nieuwsbrief: We sturen regelmatig een nieuwsbrief naar onze klanten, met jouw creatieve schrijfvaardigheden zorg je voor een leuke en informatieve nieuwsbrief.
 • Beantwoorden van klantvragen via e-mail: Om een gevoel te krijgen bij wat onze klanten voor vragen stellen kun je af en toe onze klantenservice afdeling helpen met het beantwoorden van e-mails.
 • Maken van infographics: met behulp van Photoshop of een andere tool maak je prachtige infographics die je vervolgens op ons blog kunt plaatsen of op relevante websites in de markt.
 • Schrijven van ebooks: om onze klanten te helpen met het opzetten van een succesvolle website zijn we bezig met het schrijven van ebooks, jij kan ons daarbij gaan helpen.

Stage communicatie, media, marketing

Word jij de nieuwe SoHo poolkampioen?

Wie zoeken we?

 • Een leergierige student met passie voor communicatie, multimedia en marketing
 • Een teamspeler die ambitieus, eerlijk en open is
 • Je blinkt uit in het schrijven van goede content
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent creatief en in staat om zelfstandig video tutorials of screencasts te maken
 • Je bent leergierig en in staat om d.m.v. deskresearch nieuwe kennis op te doen
 • Je bent 3e jaars HBO student (bijvoorbeeld: (Digitale) Communicatie, Digitale Media, Communicatiesystemen, Communication & Multimedia design )
 • Je bent op zoek naar een meewerkstage voor 4 of 5 dagen in de week voor een periode van 4 of 5 maanden.

Mooi meegenomen, maar niet vereist:

 • Ervaring met het werken in WordPress en Mailchimp
 • Kennis van online marketing
 • Kennis van SEO is een pré maar zeker niet vereist
 • Affiniteit met de hostingbranche
 • Ervaring met Adobe Photoshop of vergelijkbare software
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat heeft SoHosted te bieden?

Heel veel gezelligheid

Wanneer je bij ons komt werken kom je in een jong en gezellig team terecht! We zijn een IT-bedrijf en houden dus wel van een potje gamen. Twee keer per jaar houden we de SoHoLAN waarbij we een heel weekend gamend doorbrengen op kantoor, supergezellig! In onze toffe kantine vind je een echte bar, een pooltafel die elke pauze gebruikt wordt en een beamer met Playstation waar we in de pauze of tijdens de vrijdagmiddag borrel een potje FIFA op spelen.

SoHosted FIFA

Potje FIFA in de pauze, durf jij het aan?

TOFFE PERSONEELSUITJES

Maak je geen zorgen, we zijn niet alleen maar aan het gamen. We beschikken ook over een actieve personeelsvereniging die jaarlijks zorgt voor leuke uitstapjes! Geen standaard uitjes maar echt toffe dingen zoals quad rijden, paintballen of met zijn allen ontsnappen uit een spannende escape room. Met het 10 jarig jubileum gingen we met zijn allen naar Frankrijk voor een epische vakantie!

SoHosted Holiday

SoHosted holiday in Frankrijk

Stagevergoeding

Uiteraard krijg je bij ons ook een stagevergoeding, maar we zoeken iemand die het niet alleen daar voor doet. Wij zoeken iemand die plezier heeft in zijn werk! De stagevergoeding die je krijgt hangt af van je werkzaamheden en ervaring maar ligt wel boven het gemiddelde.

Kennis!

We hebben veel kennis op het gebied van communicatie, online marketing, technologie, design, programmeren en meer. Kennis die jij goed kunt gebruiken om jezelf alvast te ontwikkelen tot een professional die iedereen graag binnen zijn bedrijf wil hebben!

Flexibele werktijden

Vaste werktijden hebben we niet bij SoHosted. Dit betekent dat je tussen 07.00 uur en 19.00 uur je uren mag draaien. Erg handig wanneer je een keer iets moet regelen onder kantoortijd. Ook is het in overleg soms mogelijk op zaterdagen te werken zodat je door de week een dagje vrij bent.

Kennis maken?

Kortom, wil je veel leren op het gebied van communicatie, multimedia en marketing en sta je te springen om te komen werken in een jong en ambitieus IT bedrijf? Onze uitstekende koffie staat voor je klaar! Stuur je CV en motivatie naar l.kooi@sohosted.com.

P.S. Wil je stiekem even kijken met welke hosting toppers je misschien gaat werken? Neem dan een kijkje op de Over SoHosted pagina.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt expliciet niet op prijs gesteld.