Online marketing stage bij SoHosted

Stage online marketing SoHosted Friesland
 • Functie: Stagiair(e) online marketing
 • Werk- en denkniveau: HBO
 • Dienstverband: 32 tot 40 uur
 • Ruime stagevergoeding
 • Locatie: Drachten (Friesland)

Deze vacature is voor 2019 reeds vervuld, solliciteren is niet meer mogelijk. 

Leer alles over online marketing

Word jij enthousiast van online marketing en wil je hier nog heel veel meer over leren?
Kom dan stage lopen bij de leukste webhoster van Nederland! SoHosted bestaat momenteel uit 20 medewerkers waarvan 3 online marketeers. Een klein team dus zodat jij ook als stagiair(e) het verschil kan maken. Kom jij ons marketing team versterken?

Wat we doen bij SoHosted?

Wij zijn niet zomaar een hostingbedrijf! We willen het leukste en beste hostingbedrijf van Nederland zijn. Klanten blij maken met goede webhosting is waar wij zelf ook blij van worden. Ons kantoor is gevestigd in Drachten (Friesland), direct aan de A7, een mooie centrale plek die ook goed bereikbaar is met het OV. We hebben dan ook medewerkers uit Groningen, Friesland en Drenthe.

We bieden verschillende webhostingdiensten aan waarvan shared webhosting, domeinnamen en VPS momenteel de drie belangrijkste zijn. We werken met veel enthousiasme samen met Microsoft en PHP en durven ons daarom de beste Windows hoster van Nederland te noemen. Onlangs hebben we onze 35.000e klant mogen verwelkomen, een mooie mijlpaal waar we trots op zijn! Dat 85% van onze klanten van het eerste uur nog steeds gebruik maken van onze diensten is voor ons het bewijs dat klantgerichtheid echt werkt.

We bestaan inmiddels al ruim 15 jaar en groeien nog steeds gigantisch. Als stagiair(e) online marketing kun jij je steentje bijdragen aan onze verdere groei, super tof dus! En misschien houd je er wel een leuke (bij)baan aan over.

SoHosted kantoor

WAT GA JE BIJ ONS DOEN?

Als online marketing stagiair(e) draai je volledig mee in ons marketing team. Dit betekent dat je samen met ervaren online marketeers werkt aan de operationele (online) marketing van SoHosted. We groeien hard en hebben enorm veel toffe nieuwe ideeën, jij kan ons helpen die te realiseren. Tijdens je stage word je begeleid door ervaren online marketeers. Je kan dus enorm veel leren!

Afhankelijk van je ervaring en ambities kun je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • SEO: Het monitoren en optimaliseren van de vindbaarheid in zoekmachines
 • Affiliate marketing: Het opzetten en beheren van affiliate marketing campagnes
 • SEA: Het opzetten en beheren van Google AdWords campagnes
 • Content marketing: Het produceren van toffe content voor onze doelgroepen
 • E-mailmarketing: Het versturen en analyseren van e-mailmarketingcampagnes m.b.v. Mailchimp
 • Advertising: Het bedenken en schetsen van banners en uitingen
 • CRO: Het verbeteren van onze conversie
 • Webanalytics: Het monitoren van onze prestaties en het maken van analyses
 • Usability: We hebben vorig jaar onze nieuwe website gelanceerd. Hoewel onze klanten erg blij zijn met de nieuwe website valt er altijd iets te verbeteren qua gebruiksvriendelijkheid.

Qua online marketing is het ontzettend uitdagend om te werken in de hostingbranche. De hostingmarkt staat in de top 10 van meest concurrerende markten op het gebied van Adwords. Dit houdt in dat het maximale van je wordt gevraagd als online marketeer op alle online marketing gebieden, niet alleen SEA. Het is aan ons om nog slimmere strategieën en tactieken te bedenken om zo onze online prestaties te verbeteren!

SoHosted pooltafel

Word jij de nieuwe SoHo poolkampioen?

WIE ZOEKEN WE?

 • Een leergierige student met passie voor internet en online marketing
 • Een teamspeler die ambitieus, eerlijk en open is
 • Je beschikt over basiskennis van (online) marketing
 • Kennis van Google Analytics, SEO en Google AdWords is een pré
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je bent 3e of 4e jaars HBO student (bijvoorbeeld: Marketing, Commerciële Economie, Digitale Media of (Digitale) Communicatie, Bedrijfskunde, MER)
 • Je bent op zoek naar een meewerkstage voor 4 of 5 dagen in de week voor een periode van een half jaar

MOOI MEEGENOMEN, MAAR NIET VEREIST:

 • Ervaring met het werken in Adwords en Google Analytics
 • Ervaring met het werken in WordPress en Mailchimp
 • Affiniteit met de hostingbranche
 • Kennis van Adobe Photoshop, HTML en CSS

WAT HEEFT SOHOSTED TE BIEDEN?

HEEL VEEL GEZELLIGHEID

Wanneer je bij ons komt werken kom je in een jong en gezellig team terecht! We zijn een IT-bedrijf en houden dus wel van een potje gamen. Twee keer per jaar houden we de SoHoLAN waarbij we een heel weekend gamend doorbrengen op kantoor, supergezellig! In onze toffe kantine vind je een echte bar, een pooltafel die elke pauze gebruikt wordt en een beamer met Playstation waar we in de pauze of tijdens de vrijdagmiddag borrel een potje FIFA op spelen.

SoHosted FIFA

Potje FIFA in de pauze, durf jij het aan?

TOFFE PERSONEELSUITJES

Maak je geen zorgen, we zijn niet alleen maar aan het gamen. We beschikken ook over een actieve personeelsvereniging die jaarlijks zorgt voor leuke uitstapjes! Geen standaard uitjes maar echt toffe dingen zoals quad rijden, paintballen of met zijn allen ontsnappen uit een spannende escape room. Met het 10 jarig jubileum gingen we met zijn allen naar Frankrijk voor een epische vakantie!

SoHosted Holiday

SoHosted holiday in Frankrijk

STAGEVERGOEDING

Uiteraard krijg je bij ons ook een stagevergoeding, maar we zoeken iemand die het niet alleen daar voor doet. Wij zoeken iemand die plezier heeft in zijn werk! De stagevergoeding die je krijgt hangt af van je stageopdracht en ervaring maar ligt wel boven het gemiddeld.

KENNIS!

We hebben veel kennis op het gebied van online marketing, technologie, design, programmeren en meer. Kennis die jij goed kunt gebruiken om jezelf alvast te ontwikkelen tot een professional die iedereen graag binnen zijn bedrijf wil hebben!

FLEXIBELE WERKTIJDEN

Vaste werktijden hebben we niet bij SoHosted. Dit betekent dat je tussen 07.00 uur en 19.00 uur je uren mag draaien. Erg handig wanneer je een keer iets moet regelen onder kantoortijd. Ook is het mogelijk op zaterdagen te werken zodat je door de week een dagje vrij bent.

KENNIS MAKEN?

Kortom, wil je veel leren op het gebied van online marketing en sta je te springen om te komen werken in een jong en ambitieus IT bedrijf? Onze uitstekende koffie staat voor je klaar! Stuur je CV en motivatie naar l.kooi@sohosted.com.

P.S. Wil je stiekem even kijken met welke hosting toppers je misschien gaat werken? Neem dan een kijkje op de Over SoHosted pagina.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt expliciet niet op prijs gesteld.