Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

Vacature Medior/Senior Systeembeheerder

 • Functie: Senior of (bevlogen Medior) Systeembeheerder
 • Werk- en denkniveau: HBO/Universitair
 • Type contract: Bepaalde tijd, 12 maanden, met de intentie tot onbepaalde tijd
 • Dienstverband: Fulltime (40 uur)
 • Locatie: Drachten, Friesland

Wat ga je bij ons doen?

Als Medior/Senior Systeembeheerder is het je ultieme doel om voor verbetering te zorgen. Je komt te werken in een dan vierkoppig Systeembeheer-team. Je hebt een grote mate van volwassenheid in je werkhouding en je kunt daarbij putten uit je ruime ervaring op het gebied van applicatie-, server- en netwerkbeheer. Ervaring zie je uiteraard niet alleen aan het aantal dienstjaren, maar met name in de breedte van het vakgebied.

Je bent een duidelijke teamspeler. Dit beperkt zich niet tot alleen een gezellige omgang met je collega’s, maar komt met name naar voren bij het vooropstellen van het teambelang. Het werken in een klein team lijkt je fantastisch, mede vanwege de daarbij horende hoge verantwoordelijkheid (en dus bevoegdheid) en het supersnel met elkaar kunnen schakelen en beslissingen maken. Je hebt een hardnekkige allergie voor SPOF’s en in die lijn zijn kennisoverdracht en het schrijven van documentatie nuttig en leuk, zodat je collega’s het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.

Een steeds terugkerende storing los je niet handmatig op, maar hiervoor schrijf je een script/tool. En hoezo terugkerende storingen of andere repeterende taken? Misschien is er een diepgaandere oplossing waardoor een storing of taak niet eens hoeft terug te keren? Dit soort situaties voel je feilloos aan en weet dit om te zetten in een efficiënte oplossing.

Je bent met name vertrouwd met Linux-omgevingen. Ervaring met Windows-omgevingen zou ook fijn zijn, maar is niet vereist. Daarnaast ben je vertrouwd met enterprise networking (TCP/IP, vlans, routing) en droom je zo nu en dan over het OSI-model. Een OS of applicatie handmatig installeren heb je al een tijd niet meer gedaan, omdat je dit overlaat aan een deployment-systeem als Ansible of SCCM.

Jouw profiel

Wij zoeken:

 • Een ambitieuze systeembeheerder, die zich behoorlijk nerd voelt maar goed kan samenwerken
 • Je streeft continu naar next-level verbeteringen
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Je kunt vol zelfvertrouwen aan de slag in een zelfsturend team

Mooi meegenomen maar niet vereist:

 • Werken volgens Scrum (bijv. Scrum Master)
 • Vak gerelateerde certificeringen (MCSA/MCSE, CCNA, LPIC, etc.)
 • Ervaring in de hostingbranche
 • Ervaring met het gebruik en beheer van virtualisatieplatformen
 • Je redt je uitstekend met scripting/programmeren

Wat we doen bij SoHosted

Wij zijn niet zomaar een hostingbedrijf! We willen het leukste en meest persoonlijke hostingbedrijf van Nederland zijn. Klanten blij maken met slimme hostingoplossingen is waar wij zelf ook blij van worden. Ons kantoor is gevestigd in Drachten (Friesland), direct aan de A7, een mooie centrale plek die ook goed bereikbaar is met het OV. We hebben dan ook (20) medewerkers uit Groningen, Friesland en Drenthe.

We bieden verschillende hostingdiensten aan waarvan shared webhosting, domeinnamen en VPS (managed en unmanaged) momenteel de drie belangrijkste zijn. Daarnaast werken we aan een aantal mooie producten voor de toekomst. Onlangs hebben we onze 35.000e klant mogen verwelkomen, een mooie mijlpaal waar we trots op zijn!

Dat 85% van onze klanten van het eerste uur nog steeds gebruik maken van onze diensten is voor ons het bewijs dat klantgerichtheid echt werkt. Klanttevredenheid is een belangrijk en integraal onderdeel van ons bedrijf. Onze focus op de tevredenheid van onze klanten heeft ervoor gezorgd dat we consistent in de top 5 van de Hosting Top 100 staan.

WIJ BIEDEN:

RESULTAAT
SoHosted is een platte organisatie. Dat betekent dat iedereen invloed heeft op veranderingen binnen het bedrijf, ongeacht je functie of leeftijd. Dus heb jij een geniaal idee? Maak er een geniaal project van en help mee met het continu verbeteren!

GEZELLIGHEID
Wanneer je bij ons komt werken kom je in een jong en gezellig team terecht. We zijn een IT-bedrijf en houden dus wel van een potje gamen. Twee keer per jaar houden we de SoHoLAN waarbij we een heel weekend gamend doorbrengen op kantoor, supergezellig! In onze toffe kantine vind je een echte bar, een pooltafel die elke pauze gebruikt wordt en een beamer met Playstation waar we in de pauze of tijdens de vrijdagmiddagborrel een potje FIFA op spelen.

SoHosted FIFA

FIFA in de pauze, durf jij?

TOFFE PERSONEELSUITJES
Maak je geen zorgen, we zijn niet alleen maar aan het gamen. We beschikken ook over een actieve personeelsvereniging die jaarlijks zorgt voor leuke uitstapjes! Geen standaard uitjes maar echt toffe dingen zoals het 10 jarig jubileum waarbij we met zijn allen naar Frankrijk gingen voor een epische nerd vakantie!

SoHosted Holiday

SoHoliday in Zuid-Frankrijk

EEN PRIMA SALARIS EN PERSONEELSKORTINGEN
Een bovengemiddeld bedrijf, biedt ook een bovengemiddeld salaris. Daarnaast bieden we ook prima secundaire voorwaarden zoals een laptop van de zaak, pensioenregeling, 25 vakantiedagen en veel groei- en ontwikkelmogelijkheden zoals trainingen of opleidingen. Naast het salaris zelf, hebben we een gezellig, eerlijk en professioneel team van mensen die samen elke dag veel plezier met elkaar maken maar tegelijk serieus bezig zijn met het werk. Daarnaast krijg je diverse kortingen op onze diensten.

Denk je dat je onze systeembeheer afdeling naar een hoger niveau kan tillen? We maken dan graag kennis met je! Solliciteer via onderstaande knop. Klik op de nieuwe pagina op “Apply for job”.