Linux VPS

Je eigen Linux VPS binnen 15 minuten online

Je eigen razendsnelle Linux VPS

Linux is net als Windows een besturingssysteem voor computers. Het grote verschil tussen Windows en Linux is dat Windows door slechts één bedrijf wordt gemaakt (Microsoft) terwijl Linux gratis open source software is waardoor diverse mensen en bedrijven aan verschillende Linux distributies werken. Linux wordt veel gebruikt voor servers en is dus zeer geschikt om te draaien op je VPS.

Wat is een Linux VPS?

Een Linux VPS is bij ons een unmanaged VPS waar het door jou gekozen Linux besturingssysteem op staat. Een VPS (Virtual Private Server) is een virtuele server waarbij de resources niet gedeeld worden met anderen zoals bij Shared webhosting het geval is. Andere gebruikers hebben dus geen invloed op de prestaties van je server waardoor deze stabieler en sneller is. Omdat je bij een unmanaged VPS zelf verantwoordelijk bent voor de inrichting en het technische beheer heb je alle vrijheid om je VPS naar wens in te richten. 

Je Linux VPS is bij SoHosted ontzettend snel vanwege 100% NVMe SSD opslag en heeft een hoge uptime dankzij het gebruik van High Availability waardoor downtime nauwelijks voorkomt.

Een voordeel van Linux is dat je voor het gebruik geen licentiekosten betaalt zoals dat bij Windows het geval is. Bovendien is het mogelijk om Linux op een server met 1 CPU core te laten draaien, een Linux VPS heb je daarom al vanaf € 9,95 per maand!

Heb je liever geen technisch gedoe? Kies dan voor een Managed VPS met Linux! Wij zorgen dan voor het technische beheer van je VPS. 

Linux VPS prijs

Binnen 15 minuten je Linux server online! Configureer VPS

Niet goed – geld terug

Kies Zelf je gewenste OS

Bij onze Linux VPS’en kun je zelf kiezen welk OS je wilt. We leveren je VPS dan direct op met het gekozen OS zodat je aan de slag kan met je Linux VPS. Je kunt kiezen uit de volgende besturingssystemen:

  • CentOS Linux 7.8
  • CentOS Linux 8.1
  • Debian 10.4
  • Ubuntu 16.04 LTS
  • Ubuntu 18.04 LTS
  • Ubuntu 20.04 LTS
Ubuntu-logo
CentOS-logo
Debian-logo

De voordelen van een Linux VPS

Binnen 15 minuten online

Snel je Linux VPS online

Net als onze klanten houden wij niet van wachten, je VPS wordt daarom na je bestelling binnen 15 minuten opgeleverd. Kan je direct aan de slag!

direct klaar voor gebruik

Direct klaar voor gebruik

Je VPS wordt direct opgeleverd met een geïnstalleerde Linux versie. Je hoeft niet eerst het OS nog te configureren.

Makkelijk te beheren

Makkelijk te beheren

Je beheert je VPS eenvoudig via het webbased control panel in Mijn SoHosted. Zo beheer je simpel en overal waar je bent je VPS.


Automatische backups

Automatische backups

Voor het maken van back-ups werken wij samen met de nummer 1 back-up oplossing Acronis Cloud backup. Voor je unmanaged VPS kun je hier een abonnement voor afnemen.

Snelle laadtijden

Snelle laadtijden

Met een Linux VPS heb je een eigen server die je niet hoeft te delen met anderen. Hierdoor laden je applicaties en websites veel sneller.

NVMe SSD opslag

Linux VPS met NVMe SSD

Snelheid wordt steeds belangrijker, bij SoHosted maak je daarom standaard gebruik van NVMe SSD storage. Wist je dat NVMe SSD tot 20 keer sneller is dan SAS opslag?


Onze klanten zijn erg blij

EN WIJ OOK! JULLIE BEOORDELEN ONS NAMELIJK MET EEN 9.2!

sohosted-referenties-smiley

Trustpilot SoHosted

843 recensies:

1845 recensies:

Hostingwijzer

560 recensies:

Veelgestelde Linux VPS vragen

Ga naar de server configureren pagina, kies daar voor ‘Unmanaged’ in stap 1, kies in stap 2 je gewenste VPS pakket. In stap 3 kies je jouw gewenste Linux OS.

Je hebt al een unmanaged Linux VPS vanaf € 9,95 per maand. De exacte prijs hangt af van je VPS configuratie. Ga naar de server configureren pagina en kies je gewenste samenstelling. De prijs die je dan ziet staan in je winkelwagen is de prijs van je Linux VPS. heb je liever een Managed VPS of een Reseller VPS met Linux? Ook deze kan je kiezen op de server configureren pagina.

1 maand. Je kunt je Linux VPS dus maandelijks opzeggen als je dat wilt. Je zit bij ons niet vast aan lange vervelende contracten.

Wanneer je kiest voor een Linux VPS krijg je een Unmanaged VPS waarop alvast de door jou gekozen Linux-versie is geïnstalleerd. Bij een unmanaged VPS ben je verder zelf verantwoordelijk voor de inrichting en het beheer, hierdoor heb je enorm veel vrijheid om alles naar eigen wens in te richten. Wil je gebruikmaken van Plesk als control panel? Neem dan contact op met onze klantenservice om een Plesk licentie aan te schaffen. 

Wanneer je een vraag hebt over je Linux VPS kan je kijken of je het antwoord kan vinden tussen onze veelgestelde vragen. Een Linux VPS is bij ons een unmanaged VPS. Bij een unmanaged VPS gaan wij er van uit dat je zelf voldoende technische kennis hebt om je VPS te beheren. Voor vragen over je VPS kun je contact opnemen met onze klantenservice

Liever een Linux VPS beheerd door onze specialisten? Lees meer over Managed VPS