VEELGESTELDE VRAGEN OVER VPS

Algemeen

Als je kosteloos een VPS wilt testen kun je via onze website een VPS aanvragen. Je betaalt voor een maand, maar als je besluit om de dienst niet aan te houden, dan storten we zonder moeilijk te doen je geld terug.
Bij een VPS (zowel managed als unmanaged) werken wij met maandcontracten. Een VPS is dus maandelijks opzegbaar.
Je kunt je VPS aanpassen in Mijn SoHosted. Wij ontvangen dan bericht en zullen je server aanpassen. In de toekomst zullen we dit proces automatiseren zodat je niet hoeft te wachten op onze handeling.
Heb je vragen met betrekking tot overstappen? Weet je niet hoe je je data moet migreren? Neem contact op met onze klantenservice zodat we een en ander samen met je in kaart kunnen brengen.
Omdat een VPS veel goedkoper is. Je bespaart geld op hardware- en personeelskosten. Daarnaast betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk verbruikt. Een VPS heeft ook een hogere uptime en is schaalbaar. Je kunt dus altijd je server simpel up- of downgraden.

Bestellen

Ga naar onze server configureren pagina om je eigen server naar wens samen te stellen. Het bestelsysteem wijst je vervolgens de weg.
Je ontvangt de inloggegevens van je VPS per e-mail als we je betaling hebben ontvangen. Een managed VPS leveren we binnen 1 werkdag op.
Ja, je kunt na je bestelling altijd je VPS configuratie nog aanpassen naar een groter of kleiner pakket.
Nee. Wij laten de echte prijs zien die je per maand gaat betalen. Er zijn geen verborgen kosten zoals setupkosten.
Dat kan met iDEAL, automatische incasso of met een overboeking. Je kunt bij de eerste bestelling nog niet voor automatische incasso kiezen, omdat we eerst je rekeningnummer moeten verifiëren. Dit doen we om fraude te voorkomen.

Opslag en backups

We hosten je data in een datacenter in Groningen. Daarom geldt de Nederlandse en Europese privacywetgeving. We vallen dus niet onder de Amerikaanse Patriot Act, waardoor je privacygevoelige data met een gerust hart bij ons kunt onderbrengen.
Al onze virtual private servers zijn standaard op het internet aangesloten met 1 Gbit verbindingen. Je wordt niet geknepen op de internetsnelheid, in tegenstelling tot enkele andere aanbieders.
Je kunt zelf backups maken met eigen software of gebruik maken van de SoHosted backupdienst. Meer informatie over de backupmogelijkheden vindt je op de SoHosted backupdienst pagina.
Een backup van een VPS kan tot op heden alleen teruggezet worden door een medewerker. In Mijn SoHosted kan bij de eigenschappen van een VPS ook een verzoek worden gedaan om een backup terug te zetten van een bepaalde dag. Na de aanvraag wordt er een SMS verzonden naar een van onze standby medewerkers die zo snel mogelijk (binnen een uur) zal reageren op het verzoek en zet de backup voor je terug. Wanneer dit is afgerond, wordt dit per mail aan je teruggekoppeld. Natuurlijk kan tijdens kantoortijden ook telefonisch of per mail een backup worden aangevraagd, dit zal de doorlooptijd iets versnellen..
Bij SoHosted gaan we voor de hoogste snelheid, daarom hosten we alleen nog op SSD. Heb je websites of applicaties die hoge snelheid eisen, dan is SSD essentieel. Dit is het snelste type harde schijf. SSD zorgt er voor dat je data nog sneller beschikbaar is.

Techniek

We maken gebruik van VMware. VMware is al sinds 1998 wereldwijd marktleider op het gebied van virtualisatie. De enige serieuze concurrenten zijn Hyper-V en Xen. Andere virtualisatieaanbieders zijn nog niet zover ontwikkeld om in de buurt te komen van de kwaliteit, snelheid en geavanceerde mogelijkheden van VMware. VMware kan zowel Windows servers als Linux servers virtualiseren.
Onze VPS hosting maakt gebruik van geavanceerde virtualisatietechnieken zoals High-Availability, vMotion, en DRS Load Balancing. Daarnaast gebruiken we high-end hardware zoals XEON 2,5 Ghz processoren, Gigabit glasvezeltechnologie en snelle SSD-opslag. Onze hardware is redundant uitgevoerd zodat downtime nog verder wordt geminimaliseerd.
Wij leveren al onze managed VPS’en op met het Plesk control panel. Je hoeft zelf dus geen control panel meer te installeren en kunt direct aan de slag met je managed VPS. Bij een unmanaged VPS is Plesk ook mogelijk, maar een eigen control panel behoort ook tot de mogelijkheden.
VMware is al jaren marktleider op het gebied van virtualisatie. De hoge mate van betrouwbaarheid en geavanceerde functionaliteiten onderscheidt VMware van de concurrentie.
Bij het bestellen van een (Managed) VPS kun je kiezen tussen Windows en Linux. Bekijk de Linux VPS en Windows VPS pagina voor een volledig overzicht.

Managed VPS

Een managed VPS is een goede optie als je websites altijd moeten werken, supersnel moeten laden en je zelf niet bezig wil zijn met serverbeheer.Een managed VPS is onder andere geschikt voor:

  • Klanten met veeleisende websites
  • Webhosting resellers
  • Reclamebureau’s
  • Webshops
  • Ontwikkelaars
  • Eigen server, dus geen last van andere klanten
  • Onbeperkt aantal websites hosten
  • High available server, dus een zeer hoge uptime
  • Eigen klantenpanel met eigen huisstijl en logo
  • Makkelijk te schalen voor meer of minder prestaties
Ja. Een managed VPS is perfect om webhosting te resellen aan je klanten. Je kunt zelf klanten aanmaken, zodat zij zelf hun webhosting kunnen beheren. Denk daarbij aan het aanmaken van e-mailadressen, FTP accounts, databases etc. Wij zorgen voor goede webhosting, jij hoeft alleen ondersteuning te leveren aan je klant en te factureren.
Nee. Als je wilt kun je het control panel (waar je klanten op inloggen) voorzien van je eigen huisstijl en logo!
Bij een managed VPS krijg je geen toegang tot het operating system van de server. Je hoeft je niet bezig te houden met systeembeheer. Je krijgt als “Administrator” toegang tot het control panel. Daar kun je je server inrichten. Lekker makkelijk :-) Mocht je specifieke wensen hebben dan kunnen we dat in overleg altijd regelen.
Wij bieden onze managed VPS’en aan met zowel Linux als Windows. Tijdens je bestelling kun je het gewenste OS (besturingssysteem) selecteren. Heb je advies nodig over welk besturingssysteem voor jou het beste is? Neem dan contact op met onze klantenservice, onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
30 dagen een VPS proberen? BESTEL EEN MANAGED VPS