VEELGESTELDE VRAGEN OVER VPS

Algemeen

Als je kosteloos een VPS wilt testen kun je via onze website een VPS aanvragen. Je betaalt voor een maand, maar als je besluit om de dienst niet aan te houden, dan storten we zonder moeilijk te doen je geld terug.
Een VPS is maandelijks opzegbaar.
Bij een unmanaged VPS krijg je Administrator of Root toegang. Je beheert dus je eigen server. Een managed VPS beheren wij voor je. We zorgen ervoor dat je websites, e-mail en applicaties snel en stabiel blijven werken.
Je kunt je VPS aanpassen in Mijn SoHosted. Wij ontvangen dan bericht en zullen je server aanpassen. In de toekomst zullen we dit proces automatiseren zodat je niet hoeft te wachten op onze handeling.
Heb je vragen met betrekking tot overstappen? Weet je niet hoe je je data moet migreren? We bieden je gratis ondersteuning per telefoon en e-mail om je te helpen bij de overstap. Neem contact op met onze klantenservice zodat we een en ander samen met je in kaart kunnen brengen.
Omdat een VPS veel goedkoper is. Je bespaart geld op hardware- en personeelskosten. Daarnaast betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk verbruikt. Een VPS heeft ook een hogere uptime en is schaalbaar. Je kunt dus altijd je server simpel up- of downgraden.

Bestellen

Klik op één van de VPS pakketten of in het menu op “Server configureren” om een VPS te bestellen. Het bestelsysteem wijst je vervolgens de weg.
Je ontvangt de inloggegevens van je VPS per e-mail als we je betaling hebben ontvangen. Bij een managed VPS duurt dit wat langer. Deze leveren we binnen 1 werkdag op.
Ja, je kunt na je bestelling altijd je VPS configuratie nog aanpassen naar een groter of kleiner pakket.
Nee. Wij laten de echte prijs zien die je per maand gaat betalen. Er zijn geen verborgen kosten zoals setupkosten.
Dat kan met iDEAL, automatische incasso of met een overboeking. Je kunt bij de eerste bestelling nog niet voor automatische incasso kiezen, omdat we eerst je rekeningnummer moeten verifiëren. Dit doen we om fraude te voorkomen.
Het is helaas niet mogelijk om een eigen licentie te gebruiken voor onze VPS servers. Wij zijn verplicht om volgens het SPLA programma van Microsoft licenties te verkopen. SPLA staat voor Service Provider Level Agreement. Hierbij betaal je een maandelijks bedrag voor een Windows licentie.

Opslag en backups

We hosten je data in een datacenter in Groningen. Daarom geldt de Nederlandse en Europese privacywetgeving. We vallen dus niet onder de Amerikaanse Patriot Act, waardoor je privacygevoelige data met een gerust hart bij ons kunt onderbrengen.
Al onze virtual private servers zijn standaard op het internet aangesloten met 1 Gbit verbindingen. Je wordt niet geknepen op de internetsnelheid, in tegenstelling tot enkele andere aanbieders.
Je kunt zelf backups maken met eigen software of gebruik maken van de SoHosted backupdienst. Meer informatie over de backupmogelijkheden vindt je op de SoHosted backupdienst pagina.
Een backup van een VPS kan tot op heden alleen teruggezet worden door een medewerker. In Mijn SoHosted kan bij de eigenschappen van een VPS ook een verzoek worden gedaan om een backup terug te zetten van een bepaalde dag. Na de aanvraag wordt er een SMS verzonden naar een van onze standby medewerkers die zo snel mogelijk (binnen een uur) zal reageren op het verzoek en zet de backup voor u terug. Wanneer dit is afgerond, wordt dit per mail aan u teruggekoppeld. Natuurlijk kan tijdens kantoortijden ook telefonisch of per mail een backup worden aangevraagd, dit zal de doorlooptijd iets versnellen..
SAS harde schijven zijn snelle “enterprise” schijven die vaak ingezet worden in servers. Heb je websites of applicaties die hoge snelheid eisen, dan kun je voor SSD kiezen. Dit is het snelste type harde schijf. SSD zorgt er voor dat je data nog sneller beschikbaar is.

Techniek

We maken gebruik van VMware. VMware is al sinds 1998 wereldwijd marktleider op het gebied van virtualisatie. De enige serieuze concurrenten zijn Hyper-V en Xen. Andere virtualisatieaanbieders zijn nog niet zover ontwikkeld om in de buurt te komen van de kwaliteit, snelheid en geavanceerde mogelijkheden van VMware. VMware kan zowel Windows servers als Linux servers virtualiseren.
Onze VPS hosting maakt gebruik van geavanceerde virtualisatietechnieken zoals High-Availability, vMotion, en DRS Load Balancing. Daarnaast gebruiken we high-end hardware zoals XEON 2,5 Ghz processoren, Gigabit glasvezeltechnologie en snelle SSD-opslag. Onze hardware is redundant uitgevoerd zodat downtime nog verder wordt geminimaliseerd.
Je kunt zelf een control panel installeren zoals DirectAdmin. Je kunt bij het bestellen van een VPS direct een DirectAdmin licentie toevoegen. Als je een Managed VPS afneemt, wordt ons eigen control panel gebruikt. Deze gebruiken we ook voor onze webhosting dienst. Je kunt ook Plesk 12 gebruiken als control panel. We verkopen de Plesk Web pro edition en de Plesk Web Host edition (voor resellers).
VMware is al jaren marktleider op het gebied van virtualisatie. De hoge mate van betrouwbaarheid en geavanceerde functionaliteiten onderscheidt VMware van de concurrentie.
We bieden de meest populaire besturingssystemen aan. Bekijk de Linux VPS en Windows VPS pagina voor een volledig overzicht.

Managed VPS

Een managed VPS is een goede optie als je websites altijd moeten werken, supersnel moeten laden en je zelf niet bezig wil zijn met serverbeheer.Een managed VPS is onder andere geschikt voor:
  • Klanten met veeleisende websites
  • Webhosting resellers
  • Reclamebureau’s
  • Webshop houders
  • Ontwikkelaars
  • Eigen server, dus geen last van andere klanten
  • Onbeperkt aantal websites hosten
  • High available server, dus een zeer hoge uptime
  • Eigen klantenpanel met eigen huisstijl en logo
  • Makkelijk te schalen voor meer of minder prestaties
Ja. Een managed VPS is perfect om webhosting te resellen aan je klanten. Je kunt zelf klanten aanmaken, zodat zij zelf hun webhosting kunnen beheren. Denk daarbij aan het aanmaken van e-mailadressen, FTP accounts, databases etc. Wij zorgen voor goede webhosting, jij hoeft alleen ondersteuning te leveren aan je klant en te factureren.
Nee. Als je wilt kun je het control panel (waar je klanten op inloggen) voorzien van je eigen huisstijl en logo!
Bij een managed VPS krijg je geen toegang tot het operating system van de server. Je hoeft je niet bezig te houden met systeembeheer. Je krijgt als “Administrator” toegang tot het control panel. Daar kun je je server inrichten. Lekker makkelijk :-) Mocht je specifieke wensen hebben dan kunnen we dat in overleg altijd regelen.
Wij bieden onze managed VPS’en aan met zowel Linux als Windows. Tijdens je bestelling kun je het gewenste OS (besturingssysteem) selecteren. Heb je advies nodig over welk besturingssysteem voor jou het beste is? Neem dan contact op met onze klantenservice, onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
30 dagen een VPS proberen? BESTEL EEN VPS