Yourhosting
SoHosted gaat verder als Yourhosting
Samen kunnen we je dubbel zo goed helpen om jou website of bedrijf succesvol te maken! Lees meer
niet meer tonen

 

Inleiding

Ben je benieuwd hoe onze diensten in de praktijk worden gebruikt? Lees dan deze case study over hoe Wouter Jorritsma van Freez.it onze VPS diensten succesvol inzet voor zijn klanten.

De resultaten? Freez.it heeft onder andere veel meer rust in eigen organisatie gekregen door te kiezen voor gemakkelijk schaalbare VPS-en met persoonlijke ondersteuning.

Over Freez.it

Freez.it levert én beheert ICT systemen voor ongeveer 500 bedrijven en scholen. Freez.it neemt het ICT beheer uit handen van klanten zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over diverse ICT problemen.

Freez.it levert met een vast team van ongeveer 16 man alle benodigde software en hardware om zorgeloos te ondernemen. Freez.it is erg snel gegroeid en is inmiddels één van de grootste ICT bedrijven van Friesland.

VPS Case study Freez.it
Branche: ICT


Aantal medewerkers: 16


Dienst: Unmanaged VPS


Website: Freez.it
Wouter Jorritsma
SoHosted is een club met dezelfde insteek als wij. Nuchter, down-to-earth, vakkundig en gewoon leuk.
Wouter Jorritsma – Eigenaar en ICT adviseur Freez.it

De uitdagingen van Freez.it

“Onze organisatie is erg ingericht op de inzet van onze specialisten voor het beheer en optimalisatie bij onze klanten. We hebben zelf geen permanente systeembeheerders fulltime beschikbaar om o.a. het VPS platform optimaal te beheren. Daarvoor huren we graag de kennis, tijd en ervaring in van een derde partij. Dat zorgt intern weer voor veel rust in onze organisatie.”

“Je kunt VPS er niet ‘even bij’ doen. Als je dit goed wilt doen vereist dit serieuze investeringen.”

“Een schaalbaar en flexibel platform zorgt ervoor dat je klanten de ruimte geeft om te groeien. Wanneer klanten een groei van 100% doormaken zal het ICT platform moeten meegroeien. Een eigen hosting platform eist dan snel forse investeringen.”

Uitdagingen van Freez IT

VPS oplossing Freez.it

De oplossing

Om het gat tussen mankracht en de VPS oplossingen te vullen is gekozen om dit uit te besteden. SoHosted is de plek waar ervaring, kennis en mankracht is gevonden om de VPS oplossingen te leveren. Zo kan Freez.it veel tijd besparen die zij kan inzetten in haar kernactiviteit: het helpen van klanten.

“De overstap naar SoHosted was snel geregeld. SoHosted denkt goed mee en komt met goede oplossingen.” Zo heeft SoHosted in overleg met Freez.it een stabiel VPS platform geconfigureerd. Hiermee kan Freez.it snel haar VPS oplossingen aan klanten leveren. Door de schaalbare VPS-en en het persoonlijke contact kunnen nieuwe uitbreidingen, extra resources snel worden geleverd.

De VPS’en van SoHosted passen goed bij een organisatie die continu in beweging is. De schaalbaarheid van de VPS zorgt ervoor dat je snel nieuwe resources kan toewijzen. Daarbij komt dat de VPS’en maandelijks opzegbaar zijn. Hierdoor zit je niet vast aan een lang contract.


Het resultaat

Freez.it kiest liever voor SoHosted dan een grote organisatie waar je vaak niet meer dan een nummertje bent. “Persoonlijk contact is voor ons belangrijk. Gezien de grote belangen die eraan vasthangen (bij downtime bijvoorbeeld) vinden we dat een te groot risico.” In geval van nood wordt er razendsnel geschakeld. Dit zorgt voor veel interne rust en tijd die nu ergens anders besteed kan worden.

Met een VPS van SoHosted heeft Freez.it een flexibele VPS hosting waar gemakkelijk extra resources bijgevoegd kunnen worden. Hierdoor hoeft Freez.it zelf geen forse IT investeringen te doen, maar kan het toch verschillende VPS oplossingen aanbieden. Zo kan Freez.it veel besparen op haar IT kosten.


Bij een storing weten wij dat er door SoHosted keihard wordt gewerkt om dit op te lossen, dit is voor ons zelf lastig waar te maken omdat onze mensen vooral bezig zijn bij onze eigen klanten.
Persoonlijk contact

Persoonlijk contact

“Het persoonlijke contact is belangrijk. Wanneer we een veel grotere partij zouden kiezen wordt je al snel een nummer. Gezien de grote belangen die er aan vast hangen (bij downtime bijvoorbeeld) vinden we dat een te groot risico.”

Snelle VPS

Hogere performance

Goede performance van de servers is erg belangrijk. “De unmanaged VPS is stabiel, snel en werd vlot opgeleverd. Onze klanten verwachten dit van ons dus dit zijn direct onze belangrijkste punten.”

schaalbare VPS

Meer vrijheid

“Een schaalbaar VPS platform geeft ons meer vrijheid. Klanten die bijvoorbeeld snel met 100 % groeien kunnen we zo moeiteloos helpen, zonder hiervoor forse investeringen te hoeven doen.”

Wil jij ook zulke resultaten?

Probeer onze razendsnelle VPS hosting

Verlaag je kosten en optimaliseer je uptime en snelheid. Onze VPS hosting is maandelijks opzegbaar. Zo zit je nooit vast aan lange contracten. Probeer onze VPS op basis van VMware en SSD storage voor razendsnelle prestaties nu 30 dagen uit. Niet goed? Geld terug!

 
Lees meer over VPS

Bespreek je uitdagingen met ons

We houden bij SoHosted van het helpen van mensen. Goede diensten leveren, eerlijk communiceren en problemen voor klanten oplossen. We bekijken graag je uitdagingen met je, om samen tot een goede oplossing te komen, dus neem gerust contact met ons op.

 
Neem contact op