Inleiding

Ben je benieuwd hoe onze diensten in de praktijk worden gebruikt? Lees dan deze case study over hoe Erik van den Berg van PlanIt Works onze VPS diensten succesvol inzet voor zijn klanten.

De resultaten? Gemiddeld 25% meer uptime, 40% hogere betrouwbaarheid van het platform en een snelheidsverbetering van ruim 60%. Lees verder om meer te weten over hoe PlanIt Works deze resultaten heeft behaald.

Over PlanIT Works

Sinds 2005 helpt PlanIt Works haar klanten op het gebied van webdevelopment en ondersteunende bedrijfsapplicaties. Daarnaast heeft PlanIt Works ook haar eigen CMS geïntroduceerd genaamd TweeGo.

TweeGo is een CMS waarmee iedereen snel en gemakkelijk een eigen website of webshop kan maken en onderhouden. Inmiddels heeft TweeGo al ruim 800 gebruikers en draait sinds 2013 op de VPS platformen van SoHosted.

PlanIT Works VPS case study
Branche: Software ontwikkeling


Aantal medewerkers: 2


Dienst: Unmanaged VPS


Website: TweeGo.nl
Erik van den Berg
Sinds we zijn overgestapt naar SoHosted hebben we een stabiel platform en zijn we veel minder tijd kwijt aan het beheren van onze infrastructuur.
Erik van den Berg – Mede-eigenaar PlanIt Works

De uitdagingen

In het verleden heeft PlanIt Works ervaren wat de gevolgen kunnen zijn van een onstabiel netwerk; downtime met als gevolg ontevreden klanten. “Stabiliteit is erg belangrijk voor een applicatie zoals TweeGo en daarom zijn we opzoek gegaan naar een betrouwbare VPS aanbieder” aldus Erik.

Om verdere groei te realiseren en de klanttevredenheid te verbeteren is gezocht naar een snelle- en betrouwbare hosting oplossing. “We waren opzoek naar een cluster van virtual Windows servers die we in eigen beheer konden houden. Daarnaast waren we opzoek naar een partij die probleemloos een private VLAN kon aanbieden vanwege onze scheiding tussen de database en webserver.”

 

PlanIt Works uitdagingen


VPS oplossing PlanIt Works

De oplossing

Het is erg belangrijk dat het CMS snel reageert wanneer gebruikers de applicatie gebruiken. Om die reden is er voor gekozen om de servers van PlanIt Works te voorzien van SSD opslag. De prestaties hiervan zijn bij PlanIt Works tot 20x hoger dan traditionele SAS opslag. De uptime is in de afgelopen twee jaar 99,9% geweest door onze VMware High Availability oplossing.

Door de private VLAN verbinding wordt de splitsing tussen de databases en de server moeiteloos gemanaged. Omdat de VPS’en van SoHosted op twee SAN’s (Storage Area Network) zijn opgebouwd is de data zeer veilig. De goede begeleiding tijdens het sales traject en de goede support hebben ervoor gezorgd dat de overstap naar SoHosted erg makkelijk verliep.” 

“SoHosted heeft tijdens de proefperiode uitstekend geholpen en meegedacht over de oplossing. We hebben getest met load balancers en in samenwerking met onze software engineers is gewerkt naar een eindoplossing. Deze oplossing draait nu meer dan 2 jaar zonder noemenswaardige storingen.” 


Het resultaat

Door de overstap naar SoHosted heeft PlanIt Works de stabiliteit van het TweeGo platform kunnen verbeteren. Ook zijn de hardware kosten veel lager dan bij het onderhouden van een eigen netwerk en hoeft PlanIt Works niet langer na te denken over de achterliggende infrastructuur van TweeGo. Hierdoor kan PlanIt Works zich weer focussen op het verder verbeteren van haar eigen platform.

VPS stabiliteit

Betere stabiliteit

De overstap naar SoHosted heeft gezorgd voor een robuust platform. Er wordt erg weinig downtime ervaren en als er toch iets gebeurt, wordt dit snel en professioneel verholpen. Hierdoor heeft PlanIt Works haar uptime met 25% kunnen verhogen.

Schaalbare VPS

Meer vrijheid

Naast veiligheid en betrouwbaarheid zorgt de VPS van SoHosted voor veel vrijheid. Wanneer je toch meer resources nodig hebt dan gepland kun je eenvoudig upscalen met extra servers of meer server capaciteit. Zo staat de VPS een verdere groei van TweeGo niet in de weg.

Snelle VPS

Hogere performance

De serverprestaties zijn erg belangrijk voor de klanttevredenheid. Met een snel en stabiel platform wordt de klanttevredenheid verbeterd en worden nieuwe klanten aangetrokken. De performance en latency van het SAN zijn uitstekend. Zo is de performance met 60% verbeterd.

Wil jij ook zulke resultaten?

Probeer onze razendsnelle VPS

Verlaag je kosten en optimaliseer je uptime en snelheid. Onze VPS hosting is maandelijks opzegbaar. Zo zit je nooit vast aan lange contracten. Probeer onze VPS op basis van VMware en SSD storage voor razendsnelle prestaties nu 30 dagen uit. Niet goed? Geld terug!

 

Lees meer over VPS

Bespreek je uitdagingen met ons

We houden bij SoHosted van het helpen van mensen. Goede diensten leveren, eerlijk communiceren en problemen voor klanten oplossen. We bekijken graag je uitdagingen met je, om samen tot een goede oplossing te komen, dus neem gerust contact met ons op.

 

Neem contact op