GRATIS SSL CERTIFICAAT

Beveilig je website met gratis SSL via Let’s Encrypt

Gratis SSL certificaat bij SoHosted

Je website beveiligen met een gratis SSL certificaat? Wanneer je een hostingpakket en domeinnaam bij SoHosted afneemt kun je gebruikmaken van gratis SSL via Let’s Encrypt. Met een gratis certificaat bespaar je direct € 3,99 per maand. Natuurlijk is een betaald SSL certificaat ook mogelijk en zeker aan te raden voor professionele websites.

Wat is Let’s Encrypt?

Let's Encrypt SSLLet’s Encrypt is een initiatief van enkele grote tech-bedrijven waaronder Mozilla, Google Chrome, Cisco en Facebook. Het doel van Let’s Encrypt is om zoveel mogelijk website eigenaren te laten overstappen naar een beveiligde HTTPS website. Let’s Encrypt wil hiermee het internet veiliger maken. Door deze SSL certificaten gratis aan te bieden is de drempel kleiner om te kiezen voor SSL.

Waarom is een SSL certificaat belangrijk?

Het gebruik van een SSL certificaat is belangrijk omdat je dan de bezoekers van je website een beveiligde HTTPS verbinding kunt bieden. Dankzij deze verbinding wordt privacygevoelige informatie, bijvoorbeeld van een contactformulier, versleuteld verzonden. Wanneer je een contactformulier op je website hebt is het gebruik van SSL wettelijk verplicht volgens de AVG. Naast de veiligheid is een SSL certificaat ook belangrijk voor het vertrouwen van bezoekers. Wanneer je geen SSL certificaat hebt op je website zien bezoekers in hun browser dat je website onveilig is.

Tot slot kan een SSL certificaat ook bijdragen aan het succes van je website. Google beloont websites met een SSL certificaat waardoor de kans groter is dat je website hoger in de zoekresultaten komt.

Voor wie is gratis SSL geschikt?

Een gratis certificaat is geschikt voor hobby websites en websites van particulieren. Met gratis SSL kun je gratis je website beveiligen met HTTPS. Voor professionele websites raden wij altijd aan om te kiezen voor een van onze betaalde SSL certificaten.

Verschil tussen een gratis en een betaald SSL certificaat

Een gratis SSL-certificaat is voor de meeste hobby websites, particulieren en sommige kleine ondernemers voldoende. Heb je een professionele website? Bijvoorbeeld voor je bedrijf, dan raden we je aan om te kiezen voor een Premium SSL-certificaat. Hieronder vind je een overzicht van de verschillen tussen een gratis certificaat en een Premium (betaald) SSL certificaat.

Gratis SSL certificaat Betaald SSL certificaat
Beveiligde verbinding via HTTPS
Slotje in de adresbalk van je browser
Beter vindbaar in zoekmachines zoals Google
Secured by Sectigo keurmerk
Garantie bij uitgave aan onbevoegde partij van 10.000 tot 1.750.000
Hoge controle bij validatie en uitgifte
Looptijd 90 dagen 1 jaar
Beheer door SoHosted
Populair onder phishing-websites
Geschikt voor professionele websites

Veelgestelde vragen over gratis SSL

Het installeren van een gratis certificaat is heel eenvoudig. Bekijk hiervoor de veelgestelde vraag: Hoe kan ik een Let’s Encrypt SSL certificaat installeren?

Ja, het SSL certificaat is 100% gratis. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een (linux) hostingpakket met een domeinnaam. Vervolgens kun je het certificaat installeren.

Een betaald SSL certificaat kun je aanvragen in Mijn SoHosted. Hier vind je meer informatie over het bestellen van een SSL certificaat.