Inleiding

Ben je benieuwd hoe onze diensten in de praktijk worden gebruikt? Lees dan deze case study over hoe Monique Többen onze webhosting succesvol inzet voor de bezoekers van 365Gaming.

De resultaten? 365Gaming heeft 33% op haar IT kosten kunnen besparen door gebruik te maken van de diensten van SoHosted, een efficiëntie verbetering van tenminste 50% en een continue verbetering op het gebied van laadtijden. Lees verder om meer te weten over hoe 365Gaming deze resultaten heeft behaald.

Over 365Gaming

365Gaming is al sinds de start van de website klant bij SoHosted. 365Gaming is een toonaangevend platform waar gamers op de hoogte worden gehouden van de laatste nieuwtjes, releases en andere feitjes uit de gamewereld. 365Gaming is sinds de start enorm gegroeid, inmiddels kun je zeggen dat 365Gaming Groep met daaronder: 365Gaming.nl, 365Kidz.nl, HOWG.org en Inside-Indie.org tot één van de grotere online game platformen van Nederland behoort.

“We zijn de enige site die alle gamers in het gezin benaderd. We hebben naast de games voor diehard gamers ook casual games en ook een echte kinderjury; een groep kinderen (tussen 5 en 12 jaar) reviewen de games voor hun doelgroep (naast onze 15/16 andere crewleden).”

365Gaming Case Study
Branche: Gaming/Nieuws


Aantal medewerkers: 16


Dienst: Webhosting


Website: 365gaming.nl
Monique - 365Gaming
Het hoge service level van SoHosted is een absolute WIN. Dat het kostenplaatje ook nog erg positief is, is een meevaller ;). Maar de doorslaggevende reden is absoluut de service en kennis!
Monique Többen – Chief Editor, Webmaster & Graphics Designer 365Gaming.nl

De uitdagingen

365Gaming is een groot platform voor gameliefhebbers. Tijdens de oprichting werd gezocht naar een hostingpartner die niet alleen hosting aanbiedt, maar ook echt mee kan denken.

Omdat 365Gaming continu groeit, en mooie groeiplannen heeft voor de toekomst, is het belangrijk dat de hostingprovider van 365Gaming óók groeit. “We wilden een partner die zelf ook verder wilde ontwikkelen, want groei hoort niet alleen bij de klanten, maar ook bij de hostingpartner/leverancier van de diensten.”

Gamers kunnen bij 365Gaming terecht voor veel verschillende content. Het 365Gaming platform groeit erg hard. De uitdaging was om een hostingpartner te vinden die de groei van 365Gaming Groep aankon.

 

Groei


VPS oplossing 365Gaming

De oplossing

Een hostingoplossing waarbij de bezoekers van 365Gaming het meest van profiteren is gevonden in de vorm van de hosting van SoHosted. SoHosted heeft bewezen een trouwe hulp te zijn wanneer er iets niet gaat zoals gepland. Bij issues zoals poging tot hacken, WordPress plugins die extreem hoge dataverkeer veroorzaakten of trage laadtijden, overal stond het team van SoHosted klaar om samen de issues te verhelpen.

Omdat 365Gaming vooruit wil kijken, is het belangrijk dat de hosting hierop aansluit. Mede om die reden is er voor gekozen voor SoHosted waar er altijd ruimte is voor groei en ontwikkelingen.

“ Ik kan altijd met SoHosted sparren als ik vragen heb. Het service niveau ligt zo enorm hoog en dit is voor mij ook de reden dat ik enkele andere sites ook bij SoHosted heb laten onderbrengen.” 

Toen 365Gaming had gekozen voor een ander design, met meer plugins, waren er wat problemen. Ondanks dat het nieuwe design er stukken beter uitzag was deze vanwege alle nieuwe opties ook een stuk trager. “Vanwege de samenwerking met SoHosted konden we zowel het nieuwe mooie design houden maar hadden we toch minder issues met laadtijden.” Hierdoor zijn de laadtijden toch weer met 30% verbeterd.


Het resultaat

Door de overstap naar SoHosted heeft 365Gaming verschillende uitdagingen kunnen tackelen. Zo is er een hostingoplossing die mee kan groeien. Ook wordt er enthousiast meegedacht door SoHosted om de beste oplossing voor 365Gaming te vinden. Zo kan 365Gaming uitgroeien tot een nog grotere gamecommunity.

Bespaar op je IT kosten

33% minder kosten

Voor de overstap naar SoHosted had Monique Többen meerdere sites bij een andere hosting provider. Met deze overstap, en tevens de lancering van 365Gaming, is er zo’n 33% bespaard gebleven op de IT kosten.

efficientie

50% efficiënter

Door een goede samenwerking met SoHosted heeft 365Gaming een flinke verbeterslag in de efficiëntie kunnen maken. Zo zijn zij veel minder tijd kwijt aan hostingzaken.

Snelle VPS

Verbeterde laadtijden

De snelheid van de website bepaald voor een groot deel de uiteindelijke gebruikerservaring voor de bezoekers van 365Gaming.nl. In de loop der jaren is er meerdere malen een verbeterslag gedaan op gebied van sitesnelheid.

Wil jij ook zulke resultaten?

Probeer onze razendsnelle VPS

Verlaag je kosten en optimaliseer je uptime en snelheid. Onze VPS hosting is maandelijks opzegbaar. Zo zit je nooit vast aan lange contracten. Probeer onze VPS op basis van VMware en SSD storage voor razendsnelle prestaties nu 30 dagen uit. Niet goed? Geld terug!

Lees meer over VPS

Bespreek je uitdagingen met ons

We houden bij SoHosted van het helpen van mensen. Goede diensten leveren, eerlijk communiceren en problemen voor klanten oplossen. We bekijken graag je uitdagingen met je, om samen tot een goede oplossing te komen, dus neem gerust contact met ons op.

Neem contact op