Wat is hosting?

Welk hostingpakket is geschikt voor mij?

Webhosting is in feite het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server (dat is een hele sterke computer die meestal in een speciaal datacenter staat) bij een webhoster zoals SoHosted.
 
De webhoster zorgt ervoor dat je website en e-mail blijven werken door updates uit te voeren, de server te beveiligingen en de server zo te configureren dat elke website snel draait.

Wanneer heb ik hosting nodig?

Je hebt hosting nodig wanneer je een website wilt gaan opzetten of wilt e-mailen met een eigen domeinnaam. Door het uploaden (versturen van bestanden naar onze server) van je website naar je hosting pakket bij SoHosted wordt je website bereikbaar voor iedereen. Wanneer je een eigen domeinnaam hebt waarmee je wilt e-mailen heb je ook hosting nodig. E-mails die naar jouw e-mailadres worden verzonden, worden opgeslagen op je hosting pakket.

Welke soorten hosting zijn er?

Shared hosting
De meeste voorkomende vorm van hosting is ‘shared webhosting’ ook wel webhosting genoemd. Hiermee huur je een stukje opslag en rekenkracht op een server. De server deel je met andere klanten. Omdat anderen ook gebruik maken van dezelfde server, zijn de maandelijkse kosten ook heel laag. Onze shared webhosting is anders ingericht dan de shared webhosting van de meeste hostingbedrijven. Bij shared webhosting van SoHosted krijg je een afgeschermd stukje van de server (eigen CPU & RAM) zoals bij een VPS, hierdoor hebben andere websites geen invloed op de prestaties van jouw website waardoor de snelheid en stabiliteit toeneemt. Bovendien maakt onze shared webhosting gebruik van 100% SSD opslag waardoor je website razendsnel is. Met alle hostingpakketten is het mogelijk om je website te beveiligen met een SSL certificaat en kun je gebruik maken van Microsoft SQL Server databases en het full trust level voor ASP.NET.

Reseller hosting
Een andere vorm van hosting is reseller hosting. Hiermee huur je een virtuele server (VPS) waarmee je zelf hosting kunt aanbieden aan je eigen klanten. Je kunt dan dus zonder dat je een eigen server hoeft aan te schaffen webhosting aan klanten verkopen.

WordPress hosting
Ga je aan de slag met het CMS WordPress? Kies dan voor onze WordPress hosting! Met WordPress hosting ben je verzekerd van razendsnelle laadtijden omdat dit platform volledig geoptimaliseerd is voor het gebruik van WordPress. Hierdoor is je website tot wel 5x sneller! Ook zijn er extra beveiliginsmaatregelen om je WordPress website veilig te houden. Kies je voor Managed WordPress hosting dan doen wij ook alle WordPress updates voor je, hierdoor bespaar je veel tijd!
 

VPS hosting
Dan is er nog VPS hosting. Met VPS hosting huur je een Virtual Private Server (een eigen virtuele server) die heel snel is, een hoge uptime heeft en schaalbaar is. VPS hosting deel je niet met andere klanten; de opslag, rekenkracht en geheugen van de server zijn geheel voor jou. Ook kan je zelf kiezen welk besturingssysteem je op je VPS wilt draaien en kan je er meerdere websites op laten draaien.

Welke hosting past bij mij?

Shared webhosting is geschikt voor websites die nog niet heel veel bezoekers hebben en daardoor niet heel veel rekenkracht nodig hebben. Shared webhosting wordt veel gekozen door particulieren en kleine tot middelgrote bedrijven. VPS hosting is geschikt voor bedrijven die een hoge uptime nodig hebben en maximale prestaties. VPS hosting wordt veel gekozen door professionele webshops en middelgrote tot grote bedrijven. Reseller hosting kies je wanneer je zelf geld wilt verdienen met het verkopen van hosting.

Is webhosting iets voor jou?